Over mij

Ik ben één van die ouders die op de tribune niet stil kan zitten en zenuwachtig heen en weer loopt als mijn dochters op de tatami staan. Dat is voor mij een reden geweest om te gaan fotograferen. Het zoeken van rust zonder het moment te moeten missen.

Ik heb veel foto’s gezien en gezocht op sociale media en kiekjes gevonden van mooie fotoreportages van judo wedstrijden. Ik dacht, ‘dat ga ik ook doen’. Elk toernooi zijn er weer nieuwe uitdagingen om de perfecte foto te kunnen maken. Mijn enthousiasme voor de judosport is groot. Mijn bewondering voor jonge judoka’s op zowel recreatief, wedstrijd, als op topsport niveau wil ik laten zien in mijn foto’s.

Judo is meer dan een sport alleen. Judo is samen leren spelen, vallen en weer op staan. Omgaan met teleurstelling van het verlies en genieten van vooruitgang en winst. Het respectvol met elkaar omgaan is wat mij betreft de basis van deze mooie sport. Judo is omgaan met emoties, om deze in een foto te kunnen vangen is een bijzondere kwaliteit. Zowel voor mijzelf als van de judoka is de perfectie van het moment de ultieme uitdaging.